#116 Thinkpad X200 does not start at first try

Closed
opened 1 month ago by mscarav · 1 comments
mscarav commented 1 month ago

I flashed libreboot stable release (20160907) on a Thinkpad X200 using the flashrom binary included in the repository and Raspberry pi 3 as an SPI programmer. The flash was successful, but the system never boots when pressing the power button first time. The screen stays dark and I have to forcibly shutdown. The second time it usually works. Sometimes only the third attempt works. Once the system boots everything works correctly. The system CPU is Intel P8600 2.4 GHz.

I flashed libreboot stable release (20160907) on a Thinkpad X200 using the flashrom binary included in the repository and Raspberry pi 3 as an SPI programmer. The flash was successful, but the system never boots when pressing the power button first time. The screen stays dark and I have to forcibly shutdown. The second time it usually works. Sometimes only the third attempt works. Once the system boots everything works correctly. The system CPU is Intel P8600 2.4 GHz.
mscarav commented 1 month ago
Poster

I hope this info helps anybody who is experiencing the same issues. I solved it by changing the RAM modules. Everything works fine now.

I hope this info helps anybody who is experiencing the same issues. I solved it by changing the RAM modules. Everything works fine now.
Sign in to join this conversation.
No Label
No Milestone
No assignee
1 Participants
Loading...
Cancel
Save
There is no content yet.